Спешни медици от Благоевград с предложение: Да се намали стълбището към поликлиниката и да се отвори платно за частните коли

Таксита, велосипедисти, майки с колички сега ползват трасето за линейките

Да се намали ширината на огромното стълбище, което води към сградата на поликлиниката в Благоевград, за сметка на още един проход, който да е за осигуряване достъп на частните автомобили, това предлага анестезиологът д-р Христо Юруков от Центъра за спешна помощ. Според него сегашният проход е тесен и частните коли и такситата, които возят трудноподвижни пациенти до спешния център, редовно препречват пътя на линейките и възпрепятстват работата на спешните екипи. На служебното трасе има забранителен знак за влизане на леките коли, но никой не го спазва.

Директорът на Спешния център д-р Красимир Михайлов подкрепя идеята. "Допълнителното платно значително ще облекчи работата на специализираните автомобили", каза д-р Михайлов и припомни, че в момента тече работата по осъществяването на проект по ОП "Региони в растеж", по който ще се изгражда нов Спешен център в района на поликлиниката. Докато се реши дали ще се прекрои стълбището, за да се отвори още едно платно, д-р Михайлов призова контролните органи да следят шофьорите да спазват забранителния знак на входа на здравното заведение, за да не пречат на линейките.

МАЯ ИЛИЕВА
Източник: вестник "Струма"