Първокласници от Благоевград поздравиха лекарите по случай Световния ден на Спешната медицинска помощ

Първокласници от Благоевград поздравиха лекарите по случай Световния ден на Спешната медицинска помощ

Първокласници от Благоевград поздравиха лекарите по случай Световния ден на Спешната медицинска помощ. През 2018 г. Европейската асоциация за спешна помощ обявява 27 май за Световен ден на Спешната медицинска помощ.

Учениците от първи клас от благоевградските училища се включиха в синхронното събитие, посветено на Световния ден на Спешната помощ, което се проведе в шест областни града. По време на събитието под надслов „Децата на България в подкрепа на Спешна помощ“ медици от ЦСМП Благоевград. Д-р Атанасов, мед. сестра Костова и шофьорът Александров, които бяха гости на събитието, проведоха открит урок и демонстрация на място. Големият балон с надпис „Спешна помощ, най-сърдечно много ви благодарим!“.отлетя високо с посланието на децата.

Община Благоевград е осигурила за всяко училище по пет книжки „Горската спешна помощ“, които ще бъдат предоставени на придружаващите учители. Самата книжка бе прочетена от водещия на събитието, а то завърши с пускане на голям балон с надпис "Спешна помощ, най-сърдечно много ви благодарим!".

Източник: BalkanNEWS