Спешните медици в Гоце Делчев получиха високопроходима линейка

Високопроходимата линейка бе доставена на ФСМП - Гоце Делчев преди два дни

Шефът на ЦСМП д-р Красимир Михайлов:
д-р Красимир Михайлов
До два месеца ще доставим и в Кресна, Разлог, Якоруда и Сатовча

Филиалът за спешна медицинска помощ в Гоце Делчев получи нова линейка в навечерието на празника на здравния работник. 
 
"Линейката е високопроходима и ще ни свърши страхотна работа, особено през зимата, за села като Лещен, Ковачевица, Делчево, Рибново", коментира д-р Емилия Поюклиева, която е част от екипа на ФСМП - Гоце Делчев, както и на детско отделение в МБАЛ "Иван Скендеров".

Това е третата високопроходима линейка за спешните медици в Пиринско, която е осигурена от Министерство на здравеопазването. С такава първо бяха оборудвани спешните екипи в Банско и Сандански.

В Благоевградска област има 17 мобилни спешни екипа, като за всеки е предвидена нова линейка. От 2018 г. досега сме получили 10 линейки. По проект са заложени 7 високопроходими, 3 от които вече получихме. До два месеца очакваме и другите 4, които са предназначени за филиалите в Кресна, Разлог, Якоруда и Сатовча", заяви пред репортер на "Струма" директорът на ЦСМП - Благоевград д-р Красимир Михайлов. 

Той добави, че в рамките на проекта по европейско финансиране е било предвидено да се изгради самостоятелна нова сграда на ЦСМП - Благоевград. "Теренът обаче се оказа спорен и започнаха съдебни дела. Междувременно изтекоха сроковете. Сега се търси друг терен, върху който да се построи сградата, има вече предложение, което се обсъжда", допълни д-р Михайлов.
 
Дотогава екипът на ФСМП - Благоевград ще ползва базата на бившето болнично очно отделение, в което се преместиха след започналия ремонт в спешно-приемно отделение на МБАЛ  - Благоевград.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА
Източник: вестник "Струма"